Kaos i Slottsparken – ting som virket

Hva trenger du for å lage en barnebok på iPad?

Det er naturligvis et lurespørsmål. Det finnes ikke ett enkelt svar. Alle barnebøker er forskjellige. Men her er en oversikt over ingrediensene i Kaos i Slottsparken:

Jeg går ofte forbi slottet. Om sommeren plasker endene fornøyd rundt i et par store dammer, til stor glede for forbipasserende barn (og noen voksne). Men utpå høsten en gang forsvinner vannet. «Hvor blir det egentlig av?» lurte jeg på en dag jeg gikk forbi. Og sånn ble historien til …

En av grunnene til at barnebøker på papir koster så mye er illustrasjonene. Barnebøker trykkes i flotte farger, og i større format enn vanlige bøker. Dessverre er skjermen på en iPad ganske liten, så det fungerer ikke så bra å bruke de samme illustrasjonene som på papir. De store oppslagene krymper, og detaljene forsvinner.

I Kaos i Slottsparken ville jeg prøve å bruke animasjoner i stedet for statiske illustrasjoner. Da kan jeg bruke velkjente og effektive teknikker fra filmens verden (f.eks. varierte bildeutsnitt, klipping, selektivt fokus og lyddesign) for å forsterke handlingen.

For det er jo handlingen som teller. Selve app-en har jeg prøvd å holde så enkel som mulig. Ingen forvirrende valg. Ingen interaktive gimmicker. I en barnebok for iPad er det alltid fristende å legge til masse effekter og fiksfakserier, og kanskje er det veien å gå, men denne gangen la jeg vekt på å fortelle en god historie på best mulig måte.

1 kommentar

Skriv en kommentar